Pénzügy

700 munkahelyet teremt a posta

Új logisztikai központot épít a 2013-as piacnyitásra készülő Magyar Posta. A tervek szerint mintegy 6 milliárd forintos beruházást Gödöllőn valósítják meg, és 700 embernek nyújtanak munkát.

A központ üzembe állása után a Magyar Posta tovább tud javítani szolgáltatásán. Az erre vonatkozó szerződést kedden írták alá Gödöllőn.

A szerződést Szűcs Ildikó, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója és dr. Gémesi György, Gödöllő város polgármestere látta el kézjegyével. A vezérigazgató elmondta: a hatmilliárd forintos beruházásra ősszel, közbeszerzési eljárás keretében választják ki a legalkalmasabb jelentkezőt. A vezérigazgató a második logisztikai bázis építését azzal indokolta, hogy az európai postai liberalizáció után várhatóan kiéleződik a verseny a piacon.

Szűcs Ildikó szerint a Magyar Posta a Miskolci Egyetem szakértőivel közösen elkészített tanulmány alapján döntött Gödöllő mellett. A kiválasztás során – többek között (például az anyagiak mellett) – jelentős szempont volt, hogy 30 kilométeres távolságon belül legyen a fővároshoz képest. Gödöllőn kívül még 5-6 település jöhetett volna szóba, köztük Szada, Aszód és Hatvan neve is felmerült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik