Pénzügy

Már látszik a fény a foglalkoztatásban

A dél-dunántúli régióban nagyon hosszú idő óta ez év júliusában nem nőtt, hanem három százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma - közölte Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára hétfőn Barcson; szavai szerint ennek alapján "talán azt hihetjük, már látszik az alagút végén a fény".

Az álláskeresők számának csökkentéséhez jelentősen hozzájárultak a régióban elindított munkahelymegőrző programok – hangsúlyozta a szaktárca államtitkára a válság kezeléséről tartott sajtótájékoztatón. Simon Gábor előzőleg találkozott a barcsi kistérség polgármestereivel, vállalkozások vezetőivel, s tájékozódott a térség foglalkoztatás-politikai helyzetéről.

Az államtitkár közlése szerint a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalhoz a régióból 226 támogatási igényt nyújtottak be, eddig 73-at bíráltak el, s támogattak csaknem félmilliárd forint értékben, megtartva ezzel 2300 ember munkahelyét. További 2800 munkahelyet sikerült megőrizni az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány munkahelymegőrző programja révén, 630 millió forintos segítséggel – tette hozzá Simon Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik