Pénzügy

Orosz Györgyi az FN új főszerkesztője

Orosz Györgyit nevezte ki az FN élére a Sanoma Budapest Zrt. A 43 éves szakember 2009. július 20-tól irányítja a hírportál szerkesztőségét. A korábbi főszerkesztő, Szabados Balázs, az év elején vált meg az FN-től.

Orosz Györgyi az FN új főszerkesztője 1

Orosz Györgyi 15 évet töltött közszolgálati és kereskedelmi televízióknál. Személyében a Sanoma Budapest olyan szakembert választott a pozícióra, aki remekül fogalmaz képekben és mozgóképekben is.

“Imádom a televíziót, főleg az alkotást, de míg az a múlt és a jelen, addig az online médiában látom a jelent és a jövőt. Ezért nem volt kétséges, mit választok” – nyilatkozta kinevezésekor az új főszerkesztő.

Orosz Györgyi 2000-től két éven át felelős szerkesztője és egyben műsorvezetője volt az MTV Ma reggel és Naprakész műsorainak, és szerkesztette az Aktuális adásait. 2002 óta ugyancsak a közszolgálati csatorna Az Este című hírháttér-műsorának felelős szerkesztőjeként a napi adás megszervezése mellett a riporterek, műsorvezetők és a napi szerkesztők munkáját irányította. Emellett szerkesztőségvezetőként felelt a teljes műsor menedzseléséért, kialakításáért, valamint a munkatársak fejlesztéséért.

A szakember az Államigazgatási Főiskolán diplomázott, elvégezte az MTV posztgraduális médiaiskoláját, és a CEU üzleti karának több posztgraduális képzésén is szerzett oklevelet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik