Pénzügy

Németországban vannak a legjobb munkahelyek

Megnevezték Európa száz legjobb munkaadóját. A legtöbb ilyen vállalatot – huszonnyolcat – Németországban regisztrálták, de Ausztriában és Belgiumban is sok céggel elégedettek a dolgozók. Hazánk nem szerepel a listában.

A Legjobb Munkahelyek Intézet (Great Place to Work Institute) kutatásában vizsgált cégek összesen mintegy 1,5 millió dolgozónak adnak munkát. Az 1350 munkaadóról mintegy 1,1 millióan mondtak anonim módon véleményt. A pontszámok kétharmadát a munkavállalók válaszai adták, egyharmadát pedig objektív szempontok, tehát a cégek által alkalmazott gyakorlatok, az általuk vállaltan elismert értékek.

Az intézet gazdasági vezetője, Williams Johnson szerint a mostani recesszió egyben bizalmi válság is. Az üzleti életben kevesebb lett a jóhiszeműség, és a cégeknek törekedniük kell rá, hogy dolgozóik kötődését megőrizzék vagy visszaszerezzék – szemlézte a HR Magazine cikkét a Humán Rent Press.

“A jelenlegi gazdasági nehézségek közepette különösen fontos, hogy megvédjék a bizalom légkörét a munkahelyeken. A száz legjobb munkahely bebizonyította, hogy náluk jó dolgozni, és minden cégnek követnie kellene példájukat” – zárta gondolatait Johnson .

Ajánlott videó

Olvasói sztorik