Pénzügy

Egyetemek is teremthetnek munkahelyet

admin
admin

2009. 05. 18. 18:01

Meghosszabbították a munkahely-teremtési, és a foglalkoztatási problémák enyhítését célzó együttműködési megállapodás pályázatok beadási határidejét, illetve pontosították a jogosultak körét.

Június 8-ára módosult a „Helyi és határon átnyúló foglalkoztatási megállapodások” pályázat beadási határideje, és a támogathatók köre is változott: mostantól konzorciumi tag lehet egy államilag elismert felsőoktatási intézmény is – ESZA Társadalmi Szolgáltató Kht. közleményében.

A foglalkoztatási partnerség célja a szakmai együttműködés kiterjesztése a munkaerőpiac összes szereplőjére, az önkormányzatokra, a munkáltatókra és a civil szervezetekre. Az összefogással a felek – uniós támogatással – közösen teremthetnek munkahelyeket, illetve fejleszthetik a HR-t.

A konstrukció két komponens keretében valósul meg. Az egyikben a pályázók kistérségi és regionális foglalkoztatási paktumok kidolgozására nyerhetnek támogatást, míg a másikban a határmenti térségek határokon átnyúló foglalkoztatási megállapodásokat dolgozhatnak ki.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.