Pénzügy

Nem a „papíron” múlik a karrier?

admin
admin

2009. 04. 23. 14:05

Az egyetemet otthagyó hallgatók egy része jobb karrierkilátásokra számíthat, mint az iskolát befejező társaik - áll a canterbury-i University for the Creative Arts kutatási jelentésében. A tanulmány arra is kitér, hogy milyen szakokon „érdemes” lemorzsolódni.

A kommunikációt, politológiát és szociológiát tanuló egyetemisták 27 százaléka nem fejezi be a tanulmányait – állítják a kutatók. Több mint felük azonban 30 éves korára kimutathatóan jobban keres, mint a már diplomás korábbi évfolyamtársaik. A UCA-kutatás során 1500, 24-32 éves brit fiatal karrierjét követték nyomon.

Dr. Tricia McMillan, a kutatás vezetője elmondta: „Az oktatást ott hagyók többsége akár 30-40 százalékkal magasabb anyagi megbecsülésre számíthat az egyetem után öt-hat évvel. A jelenség nem ismeretlen, az eredmények rímelnek a ‘kreatív gazdaság’ előretörésére, melyet Ben Sanberg írt le 1999-ben.”

Ez az elmélet kimondja, hogy az egyetemen megtanult problémamegoldási minták a valódi innováció fékjeként működhetnek egyes szektorokban. Különösen a kommunikációs iparágban tör előre az a szemlélet, hogy annak, aki sikeres akar lenni, mindenhez értenie kell egy picit, a „bebiflázott” tananyag pedig szűkíti a szakemberek mozgásterét.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.