Pénzügy

Mások megismeréséből építkeznek

admin
admin

2009. 04. 21. 12:31

A vállalatok közel háromnegyedénél az emberi erőforrások koordinálása közvetlenül az első számú vezetőhöz tartozik. A „valódi HR-osztály” sokak számára még álom marad, bár egyre nagyobb az igény a fejlődésre. Az objektív adatokra épülő benchmarking iránt talán épp emiatt érdeklődik egyre több cég – áll a legfrissebb Országos HR Benchmark Felmérésben.

Immár harmadik éve gyűjtik össze a szervezők – az Ernst&Young és a DGS Global Research – a HR-területen alkalmazott eszközöket, módszereket. A kutatók összevetik az évek során történt változásokat, megvizsgálják, hogy melyek voltak a legnépszerűbb trendek. A felmérésben minden évben egyre több és több vállalat vesz részt, az idén a számuk a válság miatt megduplázódott.

„Más mit csinálna a helyemben?”

A benchmarking szerepe felértékelődött, a vállalatok egyre inkább szeretnék megtudni, hogy mások milyen HR-eszközöket használnak, hogyan reagálnak a piac kihívásaira, illetve mit tesznek a válság ellen. Korábban a „munkaügyis” szerepe annyiból állt, hogy elvégezte az adminisztratív feladatokat, és végrehajtotta a felső vezetés utasításait. Amennyiben a HR képes üzleti szemléletmódot felvenni, ismeri a szervezeten belüli és a gazdasági összefüggéseket, akkor partnerként léphet fel a vezetést támogatva. Ehhez szükséges a megfelelő felkészültség, a korszerű gondolkodásmód is s a legfejlettebb, legújabb HR-technikák, -eszközök ismerete.

„Elengedhetetlen a fő folyamatokra és a valódi értékteremtésre való koncentrálás s a felesleges tevékenységek leépítése. Az új struktúrában kulcsszerepet kell kapnia a meghatározó szereplők bevonásának és meggyőzésének, a hatékony kommunikációnak és a világos, egyértelmű tájékoztatásnak. Ugyancsak elkerülhetetlen az ösztönzési rendszer átalakítása is” – emelte ki Dara Péter, a DGS Global Research ügyvezető igazgatója.

Párbeszédet kezdeményeznek

A legtöbb szervezet kizárólag az elbocsátásban látja a válságból kivezető utat. Ám ha nem csupán bentre fókuszál a HR-vezetés, hanem figyelemmel kíséri a munkaerőpiacon, a versenytársaknál zajló folyamatokat, azaz „benchmarkol”, akkor az onnan nyert adatokkal támaszthatja alá, hogy nem feltétlenül a leépítés a jó vagy az egyetlen megoldás az előremenekülésre.

A DGS Global Research és az Nexon május 6-án rendezi meg a II. Országos HR Benchmark Konferenciát. Az előadásokon és kerekasztal-beszélgetéseken a recessziós környezetben a problémáikkal magukra maradó HR-eseket foglalkoztató témák kerülnek elő, a kiútkereséshez igyekeznek jó példákat felvonultatni. A konferencia főtámogatója, a DFT-Hungária grátisz vezetői tréninget ajánlott fel a résztvevőknek. Ezen túlmenően jó néhány értékes szakmai ajándékot is kisorsolnak.

Az FN által támogatott egész napos konferencia részletes programja itt ismerhető meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.