Pénzügy

42 vasi cég kér munkahelymegtartó támogatást

admin
admin

2009. 03. 23. 12:55

Negyvenhét vasi cég pályázik támogatásra a munkahelyek megtartásához - mondta el az MTI érdeklődésére hétfőn Kovács Péter, a Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ szakmai igazgatóhelyettese.

A pályázatok összesen 1111 munkahely megtartásáról szólnak, és 700 millió forint támogatási igényt jelentenek – mondta. Mivel a munkahelymegtartó támogatásban részesülő cégek kötelezettséget vállalnak arra, hogy meghatározott ideig nem élnek a létszámleépítés eszközével, a támogatás valójában 2200 munkahely megóvásához járulhat hozzá.

Kovács Péter közölte: a pályázati kérelmeket már eljuttatták a Foglalkoztatási és Szociális Hivatalhoz, amely továbbítja azt a szaktárcához. Döntés április elsején várható, a rendelkezésre álló források felosztásáról a Munkaerőpiaci Alap Irányító Testülete (MAT) fog határozni.

A regionális munkaügyi szervezet igazgatóhelyettese bízik abban, hogy mind a 47 vasi pályázó esetében pozitív, támogató döntés születik majd, hiszen köztudott, hogy a válság foglalkoztatási szempontból eddig a nyugat-dunántúli régiót érintette a legsúlyosabban. Az elmúlt három hónapban Vas megyében 1500 munkahely szűnt meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.