Pénzügy

Ingyenes a munkajogi tanácsadás

Húsz irodát nyitott a Jogpont Hálózat egy hónap alatt az Észak-Alföldön. Ezekben ingyenes munkajogi tanácsokat kaphatnak a dolgozók és a munkaadók - jelentette be Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) elnöke.

A Jogpont Hálózatnál munkajogi, társadalombiztosítási, társasági és cégjogi problémákban és vitás ügyekben tapasztalt jogászok, szakértők segítenek, és felvilágosítják a rászoluókat a lehetséges jogi lépésekről – mondta az IPOSZ elnöke az MTI-nek.

“Észak-Alföld az ország második legnagyobb és legnépesebb régiója, ahol a foglalkoztatási gondok közismertek, ezért létkérdés a gyors és megbízható információáramlás” – tette hozzá Szűcs György. A jogpontokat a munkáltatók és már működő munkaadók mellett felkereshetik a leendő foglalkoztatók, vállalkozók, köztük a fiatalok, a pályakezdők és a hátrányos helyzetű emberek is. A régióban Hajdú-Bihar megyében hat, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében hét-hét jogpontot hoztak létre, a hálózat projekt-gazdája az IPOSZ.

Szűcs György beszélt arról is, hogy az országban 141 ingyenes Jogpont működik. A konzorcium tagja a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, a Magyar Iparszövetség, az Ipartestületek Országos Szövetsége, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetsége, valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége. Megvalósítására európai uniós anyagi forrásból az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében az Európai Szociális Alap társfinanszírozásában, a Társadalmi Párbeszéd Központ együttműködésével került sor, és a működtetése 2010 végéig finanszírozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik