Pénzügy

A válság után újraindítanák a diósgyőri kohászatot

Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter javasolja és támogatja, hogy a válság után a diósgyőri kohászat termelése induljon újra - írta az Észak-Magyarország szerdán.

A cég képviselői egy szóval sem említették, hogy a válságon a diósgyőri társaság megszüntetésével kívánnak úrrá lenni, ugyanakkor ha a tulajdonos valóban nem akarja tovább üzemeltetni a DAM-ot, akkor a kormány nem sokat tehet.

Ha a cég mégis meggondolja magát, akkor segítséget kaphat a közeljövőben létrehozandó térségi válságkezelő alapból – írta az Észak-Magyarország, emlékeztetve arra, hogy hétfőn a DAM vezetése jelezte, csaknem 900 dolgozóját elbocsátja.

Két hónapja tárgyalnak a Dunaferr Zrt-vel a kormányzati támogatásról, de eddig egy szó sem esett arról, hogy az azonos érdekeltségi körbe tartozó diósgyőri kohászatot meg akarja szüntetni a dunaújvárosi társaság, ez nem volt a pakliban – nyilatkozta Szűcs Erika a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében megjelenő napilapnak.

A megrendelések csökkenése miatt 10 milliárd forint támogatást szeretne a Dunaferr, de részletes dokumentációt még nem nyújtott be – tette hozzá a napilap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik