Pénzügy

Letölthető kísérőlevél-minták

admin
admin

2009. 02. 03. 14:50

Az álláskeresők rémálma a rövid ám találó kísérőlevél megfogalmazása, amely jól kiegészíti az önéletrajzot és semmi esetre sem rontja a jelentkező esélyeit. Az álláskeresés megkönnyítésére a FigyelőNet letölthető kísérőlevél-mintákat ad közre.

Az önéletrajz csak adatokat sorol fel, a kísérőlevél ezzel szemben személyes információkat tartalmaz a jelentkezőről. Sokan esnek abba a hibába, hogy a megismétlik az önéletrajzban leírtakat. A kísérőlevél pedig arra szolgál, hogy az általános adatokon felül – ami bármely céghez azonos formában elküldhető – a jelentkező bizonyíthassa az adott cég és pozíció iránti elkötelezettségét.

Ugyanakkor a pályázónak nehéz fél oldalban megfogalmaznia, hogy miért ő a legalkalmasabb az adott pozíció betöltésére. Gyakran sztereotip és patetikus mondatok halmaza lesz az így megfogalmazott kísérőlevél, amelyet meglehet teljesen feleslegesen írtak meg.

Az FN-en szereplő minta csak tanácsot és útmutatást kíván nyújtani, soha nem szabad változtatás, személyre szabás nélkül elküldeni!

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Apa lesz Tabáni István

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.