Pénzügy

A szakszervezetek hallani sem akarnak bércsökkentésről

admin
admin

2009. 01. 28. 12:00

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) "nem hajlandó még a felvetés szintjén sem" tárgyalásokat folytatni a 2009-es közszolgálati bérek további csökkentéséről.

A SZEF kiemelte: a közszolgálatban dolgozók reálkeresetének szintje ez év végére a 2002 szeptemberi alá süllyedhet, további romlása kezelhetetlen helyzetet teremtene az egészségügyi, szociális, oktatási, kulturális, közigazgatási, közrendvédelmi szolgáltatásokat végzők és igénybe vevők számára.

Hozzátették, hogy a fórum kész részt venni a válságot enyhíteni szándékozó tárgyalásokban, kész minden olyan javaslatról vitát folytatni, egyeztetni, amely bizonyíthatóan az ország, a magyar társadalom érdekeit szolgálja.

A SZEF kitért arra, hogy a közszolgálat munkavállalói köre az elmúlt években is komoly terheket viselt el az ország stabilitása érdekében. Az elbocsátások, a kiszervezések, a munkakör-megszüntetések következtében ma több mint százharmincezerrel dolgoznak kevesebben a költségvetési intézményekben, mint néhány évvel ezelőtt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.