Pénzügy

Mit lehet tenni a válság ellen?

admin
admin

2009. 01. 20. 14:50

A vállalkozások jelentős része nem készült fel a világszerte észlelhető általános gazdasági krízis kezelésére és a túlélésére. Éppen ezért indult el a Válságkezelési Kutatás, amelyből kiderülhet: mit tehet a vezető és a HR-es recesszióban?

A kutatást elindító DGS Global Research a HR valamennyi területével hapcsolatban áll – mind a tanácsadási, mind a kutatási részével. A vezetők és a HR-szakemberek eddig elég kevesen szereztek válságkezelési tapasztalatokat, s így sokan nem rendelkeznek stratégiával a recesszióból történő kilábalásra. Emiatt egyre gyakrabban lehet hallani a kényszerű leépítésekről – mint az egyetlen ismert és alkalmazott válságkezelési eszközről –, és a robbanásszerűen megugró munkanélküliségről.

A DGS Global Research – partnerségben a Szervezési és Vezetési Tudományos Társasággal és a Hewitt-tel – indította el a kutatást, melynek a célja az, hogy kiderítse, mennyire ismerik a szervezetek a válságkezelési eszközöket. Megvizsgálják egyebek mellett azt is, hogy az érintett vállalkozások milyen segítséget igényelnek. A kérdőív a gazdasági kérdésekre nem fókuszál, kizárólag a foglalkoztatásra és a HR-eszközökre.

Konferenciával segítenek

Az eredményeket 2009. február 4-én a Válságkezelési Konferencia: Mit tehet a vezető és a HR-es recesszióban? című rendezvényen, a társszervező Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tárják a nyilvánosság elé.

Az eseményen gyakorló vezetők és szakemberek igyekeznek tapasztalataik átadásával segítséget nyújtani az érintett szervezeteknek. Az előadásokat a HR Webináriumokon keresztül bárki letöltheti a konferenciát követően, illetőleg a tanácskozással egyidejűleg 100 fő online követheti a teljes programot. A szakmai fórumról a FigyelőNeten is részletesen olvashatnak majd az esemény után.

A konferencia programja itt olvasható, a kutatásban pedig itt vehetnek részt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.