Pénzügy

Mit lehet tenni a válság ellen?

A vállalkozások jelentős része nem készült fel a világszerte észlelhető általános gazdasági krízis kezelésére és a túlélésére. Éppen ezért indult el a Válságkezelési Kutatás, amelyből kiderülhet: mit tehet a vezető és a HR-es recesszióban?

A kutatást elindító DGS Global Research a HR valamennyi területével hapcsolatban áll – mind a tanácsadási, mind a kutatási részével. A vezetők és a HR-szakemberek eddig elég kevesen szereztek válságkezelési tapasztalatokat, s így sokan nem rendelkeznek stratégiával a recesszióból történő kilábalásra. Emiatt egyre gyakrabban lehet hallani a kényszerű leépítésekről – mint az egyetlen ismert és alkalmazott válságkezelési eszközről –, és a robbanásszerűen megugró munkanélküliségről.

A DGS Global Research – partnerségben a Szervezési és Vezetési Tudományos Társasággal és a Hewitt-tel – indította el a kutatást, melynek a célja az, hogy kiderítse, mennyire ismerik a szervezetek a válságkezelési eszközöket. Megvizsgálják egyebek mellett azt is, hogy az érintett vállalkozások milyen segítséget igényelnek. A kérdőív a gazdasági kérdésekre nem fókuszál, kizárólag a foglalkoztatásra és a HR-eszközökre.

Konferenciával segítenek

Az eredményeket 2009. február 4-én a Válságkezelési Konferencia: Mit tehet a vezető és a HR-es recesszióban? című rendezvényen, a társszervező Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán tárják a nyilvánosság elé.

Az eseményen gyakorló vezetők és szakemberek igyekeznek tapasztalataik átadásával segítséget nyújtani az érintett szervezeteknek. Az előadásokat a HR Webináriumokon keresztül bárki letöltheti a konferenciát követően, illetőleg a tanácskozással egyidejűleg 100 fő online követheti a teljes programot. A szakmai fórumról a FigyelőNeten is részletesen olvashatnak majd az esemény után.

A konferencia programja itt olvasható, a kutatásban pedig itt vehetnek részt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik