Pénzügy

Bezár a Nokia komáromi beszállítója

A korábbi 600 fős leépítés után, a termelési tevékenység leállítása után tovább 500 fő elbocsátását jelenti, hogy a Nokia beszállítója, a Perlos Kft. bezárja komáromi üzemét.

„A vevői igény csökkenésével a termelési tevékenység Komáromban nagyon gyorsan veszteségessé vált. Következésképpen, kénytelenek vagyunk gyors ütemben lezárni a termelési tevékenységet” – jelentette be közleményében Timo Rouvinen, a komáromi Perlos Kft. ügyvezetője.

A gazdasági bizonytalanság továbbra is súlyos a mobiltelefon-készülék iparágban. A vevői igény jelentősen esett különösen Európában, és a kilátások nem biztatóak – állítja a cég közleményében. A gyors hanyatlás erőteljesen sújtotta a Perlos komáromi gyárát. Decemberben a helyi vezetőség bejelentette a létszám hozzávetőlegesen 600 fős csökkentését. Ez az intézkedés azonban nem tűnik elegendőnek.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a legtöbb termelési tevékenység fokozatosan leáll 2009. június végéig. Ez hozzávetőlegesen 500 teljes idejű munkahely megszűnését fogja eredményezni. Ugyanakkor, a helyi vevők kiszolgálásának céljából, a Perlos meg fog tartani egy szolgáltató központot Komáromban. A komáromi egység tovább fogja folytatni a nyomtatási és egyéb szükséges kapcsolódó szolgáltatásokat. A végleges létszám Komáromban a jövőbeni tevékenységektől és a piaci helyzet alakulásától fog függni.

A Perlos a Nokia első beszállítójaként nyitott üzemet a Komáromi Ipari Parkban 1999-ben, időközben azonban más külföldi gyárak is megrendelői közé kerültek. Teljes kapacitásban üzemelve a gyár létszáma meghaladta a 2000 főt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik