Pénzügy

Elbocsátások: túl vagyunk a nehezén

admin
admin

2009. 01. 09. 07:21

A legnagyobb munkaadók alig terveznek leépítést 2009-ben, a karcsúsítások java részét már a tavalyi utolsó negyedévben végrehajtották - írja a Világgazdaság.

A lap egy GKI-felmérést idéz, amely szerint a múlt év utolsó negyedévében a tervezett létszámcsökkentés 4157 fő volt, a felmérésben szereplő nagyvállalatok teljes létszámának 3,3 százaléka. Ennek felét az elbocsátások teszik ki, míg a másik felét a határozott időre szóló szerződések megújításának elmaradása, valamint a kölcsönzött munkaerő minimálisra csökkentése jelenti.

A múlt év végéig a legnagyobb arányban a szolgáltatásoknál terveztek leépítést. Az elektronikai iparban és az exportorientált ágazatokban szintén jelentők csökkenést vártak, ezek 18-20 százalékot tesznek ki egyenként a teljes létszámmérséklésből. A többi ágazatcsoportban csak kisebb csökkenések várhatók – írja a lap, majd hozzáteszi: a leépítések 98 százalékban a magyar munkavállalókat érinti.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.