Pénzügy

Egyre többen vesztik el a munkájukat

admin
admin

2009. 01. 07. 10:33

Tavaly szeptember-november között a foglalkoztatottak száma 3 millió 908 ezer, az állástalanoké 330 ezer fő volt. A munkanélküliségi ráta 7,8 százalékra nőtt, és a nem dolgozók fele több mint egy éve keres állást.

Az őszi hónapokban a 15-74 éves népesség 55 százaléka, a 15-64 éveseknek csaknem a kétharmada, a munkavállalási korúaknak pedig 64,5 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon. Az első korcsoport létszáma átlagosan 3 millió 908 ezer volt, ami közel 15 ezer fővel kevesebb, mint az előző év azonos időszakában – áll a Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentésében.

A munkanélküliek száma a megfigyelt időszakban 330 ezer volt, 0,3 százalékos növekedést jelentett az egy évvel korábbi adatokhoz képest. Az Eurostat adatai alapjlán publikált munkanélküliségi ráta az időszak középső hónapját jelentő októberben az EU-15-öknél 7,3, az összes tagállamban 7,1 százalékos, míg hazánkban 8 százalékos volt.

Az állástalanok 19,4 százaléka a munkaerőpiacon csak a kis létszámban jelenlévő 15-24 éves korosztályból került ki, ők 0,6 százalékponttal vannak többen, mint a megelőző év azonos időszakában. A munkanélküliek csaknem fele egy éve vagy annál régebben keres állást. A munkanélküliség átlagos időtartama 18,8 hónap.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Hosszú Katinka megvédte az Eb-címét

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.