Pénzügy

Önbizalomhiányosak a brit menedzserek

admin
admin

2008. 12. 11. 17:48

A saját vezetői képességeit is megkérdőjelezi a brit menedzserek negyede, hatvan százalékuk pedig elismeri, hogy nem tervezett vezetői karriert. Az erős vezetés és a kompetens menedzserek viszont létfontosságúak, ha a vállalkozások túl akarják élni a következő, válságos időszakot – áll egy friss kutatásban.

A Vezetés és Menedzsment Intézet (ILM – Institute of Leadership and Management) ezer vezető beosztású brit dolgozót kérdezett meg a felmérésében.

A válaszadók 27 százaléka bizonytalan, vajon rendelkezik-e a mások vezetéséhez szükséges képességekkel. 14 százalékuknak komoly kihívást jelent a munkaerő irányítása, és a menedzserek több mint egyharmada első helyen említette a stresszt a munkájukat megkeserítő tényezők között – írja a HR Magazine cikke alapján a Humán Rent Press.

„A brit menedzserek egy egész generációjának kell most helyt állnia korábban sosem tapasztalt viszonyok közepette. Stressz-hatás alatt gyakran a rögzült szokásainkat követve cselekszünk, és emiatt hajlamosak vagyunk figyelmen kívül hagyni a hatékony menedzsmenthez szükséges, egyébként rendelkezésre álló ismeretek repertoárját. Ezért különösen fontos befektetni a menedzsment képzésébe, fejlesztésbe, hogy a tudatosság magas szintje folyamatosan biztosítva legyen” – nyilatkozta Penny de Valk, az ILM igazgatója.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Speaker giving a talk on corporate Business Conference. Audience at the conference hall. Business and Entrepreneurship event.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.