Pénzügy

Rohamra számítanak a brit munkaügyi központok

Felfüggesztik az Egyesült Királyságban a munkaügyi központok bezárását, így huszonöt álláskereső iroda (Jobcentre Plus) menekül meg a felszámolástól. Az intézkedés oka az, hogy a recesszió hatásaként a jövő évben rengeteg munkanélkülivel számolnak a szigetországban.

A brit kormányzat a bezárások elhalasztása mellett 1,3 milliárd fonttal növeli az elhelyezkedést segítő programok támogatását, és hatezer új alkalmazottal segíti a munkaügyi intézmények működését – jelentette be James Purnell, a brit kormány munka- és nyugdíjügyi államtitkára. 2009 végére a munkanélküliek számát 1,82 millióra tervezik az Egyesült Királyságban.

Az ellenzéki konzervatívok vitatták a lépés eredményességét, álláspontjuk szerint mindössze három központot érint a bezárások leállítása.

A Köz- és Magánszféra Szolgáltatási Szakszervezet (Public and Commercial Services Union) pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a munkaügy megerősítése – ha „házon belül” oldják meg – könnyen a többi terület rovására mehet. Különösen a nyugdíjügyek és az ápolás területét féltik az erőforráshiánytól – írja a Personnel Today cikke alapján a Humán Rent Press.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik