Pénzügy

110 embert épít le egy komáromi Kft.

November 24-től, hétfőtől 110 kölcsönzött dolgozójától vált meg a Perlos Kft., amely mobiltelefonok alkatrészeit készíti - mondta el a vállalat humán-erőforrás igazgatója.

Csütörtökön a társaság megszüntette a komáromi AGISZ Kft-vel létező szerződéses kapcsolatait, mivel az Országos Munkaügyi Felügyelőség ellenőrzése szabálytalanságokat tárt fel a vállalkozás által szervezett foglalkoztatásnál, amelyről a Perlos Kft.-nek nem volt tudomása – tette hozzá Szabó Illés.

A HR-igazgató tájékoztatása szerint a Perlos nem tudott elegendő kölcsönzött munkaerőt beszerezni, ezért bizonyos tevékenységeket kiszerveztek a társaságból, ezeket az AGISZ alkalmi munkavállalói könyvvel rendelkező emberekkel végeztette el és eközben a gyanú szerint nem tartotta be a jogszabályokat.

Szabó Illés elmondta, hogy a jövőben az AGISZ Kft-n keresztül szervezett munkásokat másik munkaerő-kölcsönzőn keresztül foglalkoztatják tovább, a termelési igények függvényében.
A Perlos a Nokia első beszállítójaként nyitott itt üzemet 1999-ben, időközben azonban más külföldi gyárak is megrendelői közé kerültek. A komáromi Perlos Kft. anyavállalata Finnországban található, azonban a közelmúltban a skandináv céget a tajvani LITEON vásárolta meg.

A komáromi gyár legnagyobb létszáma meghaladta a 2000 főt, néhány hónappal ezelőtt 1.400 fő volt, jelenleg 1190 főt foglalkoztatnak, ebből 937 fő saját munkaerő, 253 embert kölcsönző cégen keresztül szerződtettek- mondta el a Perlos humán-erőforrás igazgatója.

válság abc

Amit a mindennapokban tudni kell a globális válságról.

Alaposan, hitelesen, közérthetően.

36 oldalas exkluzív melléklet csak a Figyelőben!

November 27-től az újságárusoknál.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik