Pénzügy

Őszi felvételi: hétfőig lehet jelentkezni

Februárban több mint 150 keresztféléves szak indul az egyetemeken és a főiskolákon. Még egy hét van a jelentkezésre: mivel az eredeti dátum – november 15. – munkaszüneti napra esik, a következő hétfőn, 17-én érkező lapokat is elfogadják az intézmények.

A Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2009. februárban induló képzések című kiadványban 150-nél is több szakot hirdetett meg csaknem 50 felsőoktatási intézmény.

Ezek között vannak alapképzések (ezek mindegyike költségtérítéses), illetve államilag támogatott és „fizetős” felsőfokú szakképzések és mesterképzések is. Azoknak a jelentkezését várják, akik februárban kívánják megkezdeni a tanulmányaikat; illetve a mesterképzésekre a már korábban diplomát szerzettek mellett azok is, akik januárban fejezik be tanulmányaikat az alapszakokon.

A Felvi.hu-n is megtalálható a kék könyv adatbázisa: az általános szabályok a Felvételi tájékoztató menüpontban olvashatók, a meghirdetett képzések pedig az Egyetemek, főiskolák menüben böngészhetők, illetve kereshetők a Szakkeresőben. Az egyes szakokról bővebben is lehet olvasni a Szakleírások menüpont alatt. A Felvi.hu Pontszámító kalkulátorával pedig a látogatók kiszámíthatják, hogy megszerzett eredményeikkel hozzávetőlegesen hány pontra számíthatnak.

A februárban induló képzésekre korlátlan számú jelentkezést lehet beadni. Az idén a felvételi tájékoztatóhoz mindenki kap két jelentkezési lapot ajándékba, amely egyébként külön és ingyenesen is beszerezhető az Educatio Kht. ügyfélszolgálatán és az Oktatási Hivatal regionális igazgatóságain. A jelentkezés elektronikus úton is történhet, e-felvételivel.

Őszi felvételi 2009.

A jelentkezési határidő november 17.

Az intézmények 2009. január 15-én döntenek a ponthatárokról és a felvettekről.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik