Pénzügy

Durván leépít a Piszke Papír

A lábatlani Piszke Papír Zrt. 431 dolgozójából két lépcsőben összesen 147 embert bocsátanak el. Az üzemi tanács leépítésről kifüggesztett tájékoztatóját egy névtelenséget kérő dolgozó juttatta el a hírügynökséghez.

„Bizonyos tevékenységeket csökkenteni kell, hogy profitábilis maradjon a vállalat” – név nélkül nyilatkozva, összesen ennyit közöltek a Piszke Papír titkárságán a minden harmadik dolgozót érintő elbocsátás indokáról.

A napokban több helyen megjelent a hír, hogy a vállalat alkalmazottai nem kapják meg a nekik járó étkezési utalványt. Erről a cég több dolgozója elmondta, három hónapja nem vették kézhez az étkezési utalványt. A bérpapírokon szereplő megjegyzés szerint; „az étkezési bónok későbbi időpontban kerülnek kifizetésre.” A munkások úgy tudják, ebben a hónapban megkapják az elmaradt juttatást.

A vállalat első lépcsőben már 104 fő leépítését bejelentette az esztergomi munkaügyi központban. A dolgozóknak november 10-én délben, a gyár területén kívüli szakszervezeti könyvtárban szerveznek állásbörzét, ahol kezelni próbálják a várhatóan megjelenő feszültségeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik