Pénzügy

Ismét keresik a legvonzóbb vállalatot

admin
admin

2008. 10. 28. 15:20

Október elején kezdődött az AIESEC tizenötödik Most Desired Company, avagy „A Legvonzóbb Vállalat” felmérése. A kutatásban a hazai gazdasági, mérnök- és informatikaszakos végzős hallgatók csaknem harmadának a véleményét kikérik. Tavaly a L’Oréal nyert, és a pályakezdők 161 ezer nettót szerettek volna keresni.

14 felsőoktatási intézmény csaknem 5200 hallgatóját kérdezi meg a Develor, hogy szerintük melyik a legvonzóbb vállalat, hol dolgoznának szívesen az egyetem után. A diákok a munkavállalással kapcsolatos elvárásaikat: a cég kultúráját, a vágyott fizetést és a munkavégzés helyét is meghatározzák.

A felmérés és az eredményekből készülő részletes elemzés a pályakezdőket alkalmazó vállalatok HR-eseinek nyújt majd hasznos támpontokat. A Develor kiemelt szerepet vállal a kutatás elemzésében, valamint az eredmények értelmezésében, melyet kimondottan emberierőforrás-menedzsment nézőpontból, a rekrutációs folyamatok támogatásának szempontjából közelít meg.

A mostani elemzés a korábbiakon túlmutat: a rangsor mellett több mint 40 kérdéssel vizsgálják a pályakezdők kompetenciáit is. A tervek szerint az is kiderül az idei kérdőívből, hogy a végzősök mely forrásokból próbálnak hiteles információkat szerezni a cégekről.

Jövő év februárjára születik meg az eredmény, és a nyertes vállalatot egy díjjal jutalmazzák.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

2871252 06/13/2016 US soldiers during a stop of the US armed forces in Riga in the course of the Dragoon Ride II of the Saber Strike-2016 international exercise. Taisija Voroncova/Sputnik
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.