Pénzügy

Új főigazgatót választott a Magyar Vöröskereszt

Selymes Erik marketingszakembert választotta meg a Magyar Vöröskereszt főigazgatójának szerdán a szervezet országos vezetősége.

A piaci szférából érkezett marketingszakember – akit kétharmados többséggel választottak meg – pályázat útján került a főigazgatói posztra, amelyet 2008. november 1-jétől tölt be.

Mint a közleményben olvasható, Selymes Erik évek óta résztvevője – és egyben alapító tagja – a karitatív szervezetet segítő, vállalati vezetőkből és szakértőkből álló gazdasági tanácsadó testületnek.

Habsburg György, a Magyar Vöröskereszt elnöke az országos vezetőség döntését követően hangsúlyozta, hogy a szervezetnek jelenleg egy több nyelven beszélő, a társadalmi problémák iránt nyitott menedzserre van szüksége.

A korábbi főigazgatót, a tavaly szeptemberben egyhangúlag megválasztott Czimbalmos Ágnest az idén márciusban felmentették tisztségéből. A döntést a vezetés akkor a Magyar Vöröskereszt előtt álló új társadalmi kihívások indokolta. A felmentés után néhány héttel a Heti Világgazdaság azt írta: a Magyar Vöröskereszt vezetése azért menesztette Czimbalmos Ágnest, mert a márciusi országos vezetőségi ülésen tisztázni akarta mintegy 104 millió hiányzó forint sorsát. A szervezet vezetése tiltakozott a cikk tartalma miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik