Pénzügy

Pótnagyi-börzét is rendeznek

admin
admin

2008. 10. 08. 13:40

Egyedül nehézségekbe ütközhet az a kisgyermekes szülő, aki több év gyes vagy gyed után vissza szeretne térni a munkaerőpiacra. Ezért képzéssel, mentorálással, családbarát munkahelyek felkutatásával segíti őket egy civil szervezet. A bemutatkozó és toborzó rendezvénysorozat október közepén indul.

A Jól-Lét Közhasznú Alapítvány – az első hazai anyabarát munkaközvetítő és tanácsadó műhely – modellprogramot indított a kisgyermekes szülők pályaújrakezdésének segítésére. A húszhónapos munkaerő-piaci programban komplex tanácsadást, képzést nyújtanak a szülőknek. Emellett segítik őket a hiányzó vagy elavult szakképzettségük pótlásában, a családi helyzetüket és hivatásuk összeegyeztetését támogató családbarát munkahely megtalálásában.

Az alapítvány munkatársai az álláskeresésben és a beilleszkedésben is támogatják az anyákat. A foglalkozások alatt szervezett gyermekfelügyelet áll a szülők rendelkezésére.

Keddenként: „Anyaművek”

A projekt bemutatkozó rendezvénysorozata „Anyaművek” címmel Buda legnagyobb bevásárlóközpontjában zajlik három egymást követő kedden. A programban álláskeresési tanácsadás, próbainterjú, bébiszitter- és pótnagyi-börze, grafológiai gyorselemzés várja az érdeklődőket, valamint publikum-beszélgetés emberi erőforrás vezetők, pszichológus, genderszakértő és szociológus közreműködésével.

További részletek a Jól-Lét Közhasznú Alapítvány találhatók.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Fotó: Farkas Norbert / 24.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.