Pénzügy

CSR-menedzsment-kurzus indult

admin
admin

2008. 09. 23. 13:11

Hazánkban elsőként indít CSR másoddiplomás képzést az egyik főiskola. A cégek társadalmi felelősségvállalásáról szóló egyéves kurzust a piaci igénnyel indokolják, és többek között a fenntarthatóságról, a vállalatirányításról, de az esélyegyenlőségről is tanulnak a hallgatók.

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola CSR-menedzsment – vállalati társadalmi felelősségvállalás elnevezésű szakirányú továbbképzésének hallgatói elméleti alapozásként többek között üzleti etikát, felelős vállalatirányítást, CSR-elméletet tanulnak majd. Emellett a Megismerik a CSR-startégiaalkotás, public affairs, a társadalmi és munkahelyi esélyegyenlőség elemeit, a támogatási technikákat és kommunikációt. A diákok több esettanulmányt is feldolgoznak. A jelentkezőket a hazai CSR-szakma neves képviselői tanítják.

„Mára a közép- és nagyvállalatok jó része is túljutott azon, hogy az adományozási és a szponzorációs tevékenységét tekintse felelős magatartásnak. Egyre inkább stratégiai szemléletben gondolkodnak a valódi környezeti és társadalmi problémákról. A hazai CSR-szakmának rendszeres konferenciái, a jó gyakorlatokat bemutató pályázatai, különböző díjai léteznek, s végre megjelent – mint választható szakirány – a felsőoktatásban is” – mondta Perlaky-Papp József a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola docense, a képzés szakmai vezetője.

További információ a BKF honlapján található.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Beregszász, 2015. március 19.  
Vásárló fizet az egyik élelmiszer áruházban a kárpátaljai Beregszászon, a Bohdana Hmelnickoho utcában 2015. március 18-án. Ukrajnában a nemzeti valuta leértékelődése miatt leginkább az alapvető élelmiszerek drágultak, a hrivnya értékének ingadozása miatt egy napon belül is változnak az árak.
MTI Fotó: Balázs Attila
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.