Pénzügy

Ingyen képzik a női vállalkozókat

A vállalkozói készséget fejleszti az a képzés, amelyet a Közgazdasági Politechnikum indít a nők munkavállalásának, vállalkozóvá válásának elősegítésére. Az ingyenes oktatást a gazdasági tárca támogatja anyagilag - közölte Gergely Gabriella tréner az MTI-vel.

A képzésekkel azokat a nőket kívánják segíteni, akik tartósan inaktívak, önfoglalkoztatók vagy vállalkozóként szeretnének elhelyezkedni. A tréningeken azokat is segítik, akiknek olyan támogatásra van szükségük, hogy alkalmazkodni tudjanak a piaci változásokhoz. Az első képzés októberben indul, a jelentkezéseket időrendi sorrendben fogadják – írja az MTI.

A kétéves képzésekre 12 millió forint támogatást nyert a Közgazdasági Politechnikum a gazdasági tárca című pályázatán, ezt saját erővel kiegészítve teremtették meg a 16,6 millió forintos program anyagi hátterét. Gergely Gabriella elmondta: számításuk szerint a képzések piaci ára akár 200 ezer forint is lehetne tréningenként, viszont a kis- és középvállalkozói célelőirányzatból (KKC) elnyert támogatással ingyen tudják biztosítani az oktatást.

Az oktatási intézmény becslése szerint a programban kétszázan vehetnek részt. A tanfolyamon kommunikációs technikákat, vállalkozásindításhoz szükséges ismereteket, üzleti terv készítését, gazdasági és igazgatási információkat, számítástechnikai ismereteket oktatnak. A képzést követően négy alkalommal egyéni pénzügyi, vállalkozási, üzleti tanácsadáson vehetnek részt a tanulók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik