Pénzügy

Hogyan tartsuk meg a tehetséges dolgozót?

A Tehetségmenedzsment Konferencia 2008 többek között erre is megpróbál választ adni. Emellett a résztvevők megismerhetik a hazai és nemzetközi gyakorlatokat, trendeket és a legfejlettebb technikákat is, ugyanis egy vállalat hosszú távú versenyképességhez fontos a legjobb szakemberek megtalálása, megtartása és ösztönzése.

A DGS GLOBAL RESEARCH, a Nexon és az AIESEC által szervezett október 9-ei konferencia védnöke a Szociális és Munkaügyi Minisztérium. A tanácskozás legfőbb célja az, hogy szélesítse a hazai vállalat- és HR-vezetők, illetve a közszféra képviselőinek látókörét, fejlessze a magyarországi HR-kultúrát.

A Corinthia Grand Hotel Royal ad otthont a rendezvénynek, amelyet Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára nyit meg. Az esemény háziasszonya Koczó Ildikó, a Manager Magazin felelős szerkesztője és a Világgazdaság rovatvezetője lesz. Az esemény médiatámogatója a FigyelőNet.

Az előadások a témát szinte minden szemszögből megvilágítják: a szervezők a hazai állapotokat vázolják fel a tehetségekért folytatott küzdelemben, az Ernst&Young a globális tehetségpiacot és a tehetségbe való befektetés megtérülését mutatja be, a Vodafone pedig a legjobb munkavállaló „megfogását”.

Szó lesz tehetséges közszolgák „kezeléséről”, de a versenyszféra kiválasztási módszereit (a P&Berttől), a karriertervezés állomásait (a GE előadásában) is megismerhetik a résztvevők. A L’Oreal képviselője ismerteti, hogy hogyan viszonyulhat egy vezető a tehetséghez, az MKB Bank HR-igazgatója pedig a teljesítmények értékelését, mérését és az ösztönzést mutatja be.

A vitafórumon a túlkínálat és hiány kérdését járja körül tíz nagyvállalat és közintézmény, majd a meghívottak a nemzetközi tehetségmenedzsmentről beszélgetnek. A konferenciát követő állófogadás kitűnő lehetőséget biztosít a HR-szakmában oly fontos kapcsolatépítésre is. Ezt követően rendezik meg az AIESEC éves díjkiosztó estjét, a National Stakeholders Eventet.

További információ a konferencia honlapján található.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik