Pénzügy

Minőségdíjas a Miskolci Egyetem

Felsőoktatási intézmény kategóriában a miskolci campus nyert, a legjobb szervezeti egység pedig a Pannon Egyetem Gazdaságtudományi Kara lett. Arany fokozatú elismerő oklevélben részesült a Kodolányi János Főiskola, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Budapesti Műszaki Főiskola viszont az ezüst fokozaton osztozik. Az elismeréseket tanévnyitó ünnepségeken adják majd át.

A Felsőoktatási Minőségi Díjjal évente azon felsőoktatási intézmények teljesítményét ismerik el, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert. Emellett fontos szempont, hogy folyamatosan figyelemmel kísérjék és értékeljék a szolgáltatásaikat igénybe vevő partnerek elégedettségét, illetve a többi egyetem és főiskola teljesítményét.

A díjat a kormány két évvel ezelőtt azzal a céllal alapította, hogy elismerje az intézmények minőségfejlesztési eredményeit. Ez lehetőséget teremt hazai és nemzetközi összehasonlításokra, rangsorolásokra, a gazdaság igényeihez való alkalmazkodásra, a versenyhelyzet erősítésére.

Az idén januárban másodszor meghirdetett felhívásra 10 pályázat érkezett be, melyből ötöt felsőoktatási intézmény, ötöt pedig szervezeti egység nyújtott be. A szakértői vélemények alapján született meg a döntés, hogy mely intézményeket keresik fel a szakemberek. A látogatást követően fogalmazták meg az értékelők a javaslataikat, és terjesztették a Felsőoktatási Minőség Díj és Minőségfejlesztési Bizottság elé, amelynek javaslata alapján Hiller István oktatási és kulturális miniszter hozta meg a döntést.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik