Pénzügy

Több roma rendőrre van szükség

admin
admin

2008. 08. 18. 10:42

150-200 fővel növelnék a körzeti megbízottak számát legkésőbb jövő tavaszig. Az új dolgozók azon a 100-110 településen állnának szolgálatba, ahol az utóbbi időben megszaporodtak a vagyon elleni, a közrendet, közbiztonságot veszélyeztető jogsértések.

Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter a roma kisebbségi referensi értekezlet után az MTI-nek elmondta: a kisebb súlyú, vagyon elleni bűncselekmények alapvetően befolyásolják a helyiek biztonságérzetét, ezért kell bővíteni a körzeti megbízotti hálózatot.

A miniszter szerint szükséges, hogy a mainál sokkal több roma fiatal kerüljön be a rendőrség kötelékébe, ezért azt tervezik, hogy megváltoztatják ennek feltételeit. A tervek szerint középfokú végzettség nélkül is be lehet majd kerülni a testülethez, a szükséges képzettséget a fiatalok már a rendőrség kötelékében szereznék meg.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Németh Sándor: Előfordult, hogy a szocialisták zsaroltak

THE ASSASSINATION OF GIANNI VERSACE: AMERICAN CRIME STORY "The Man Who Would Be Vogue" Episode 1 (Airs Wednesday. January 17, 10:00 p.m. e/p) -- Pictured: Edgar Ramirez as Gianni Versace. CR: Jeff Daly/FX
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.