Pénzügy

Roma diákokat támogat a jegybank

Pénzügyi, gazdasági oktatási intézményben tanuló középiskolás, illetve főiskolás vagy egyetemista roma fiataloknak hirdet ösztöndíjpályázatot a Magyar Nemzeti Bank (MNB). A jegybank olyan diákok pályázatát várja, akik a jó tanulmányi eredmény mellett szociálisan is rászorulnak.

Az ösztöndíjpályázatra nappali tagozaton tanuló, kiemelkedően tehetséges roma diákok jelentkezhetnek, összesen tíz – négy felsőfokú és hat középfokú oktatásban részt vevő – fiatal tanulmányainak havi anyagi támogatását vállalja.

A pályázat benyújtásának határideje 2008. szeptember 19. Az elbírálásnál előnyt élveznek a hátrányos helyzetű, vidéki településekről érkező, és roma identitásukat vállaló diákok.

A bank fontos feladatának tartja, hogy felhívja a figyelmet a hátrányos helyzetűek problémáira és kiálljon az esélyegyenlőség elve mellett. Ennek keretében évek óta elősegíti a tehetséges, roma származású fiatalok iskolai teljesítményének elismerését, és lehetőséget biztosít számukra a kötelező szakmai gyakorlat eltöltésére is.

A pályázat részletei a Magyar Nemzeti Bank honlapján olvashatók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik