Pénzügy

Szerdáig lehetett pótfelvételizni

A diákok alap-, egységes, osztatlan képzések és felsőfokú szakképzések esetében 1633 szak közül választhatnak, míg a felsőfokú végzettséggel rendelkezők számára 573 mesterképzési szakot hirdettek meg. Az alapképzések legtöbbje költségtérítéses, a mesterképzések és a felsőfokú szakképzések között viszont találhatunk államilag támogatottakat is – tájékoztatta az Educatio Kht. az MTI-t.

A pótfelvételi eljárásban csak egy felsőoktatási intézménybe és csak egy szakra lehet jelentkezni. Ha viszont a szak indul államilag támogatott és költségtérítéses formában is, akkor egy lapon mindkettőre lehet felvételizni. A lapot közvetlenül a felsőoktatási intézményhez kell küldeni, és csatolni kell mellé a Felsőoktatási felvételi tájékoztatóban megjelölt iratokat, például a középiskolai bizonyítványt, érettségi bizonyítványt, felsőfokú végzettség esetén oklevelet és a leckekönyv másolatát, illetve a többletpontra jogosító igazolásokat is.

Bővebb információt az érintett intézmények honlapján, illetve tanulmányi osztályain kaphatnak az érdeklődők.

A pótfelvételi eljárás keretében meghirdetett képzések teljes listája letölthető a FigyelőNetről is, a szabályok, tudnivalók pedig a Felvi.hu-n találhatók.

Sanoma médiaakadémia indul

Idén novemberben elindul a Sanoma Budapest újságíró-iskolája, a Sanoma Médiaakadémia (SMA). A kiscsoportos, valódi műhelymunkát biztosító foglalkozások keretében négy kurzus lesz: szórakoztató-, szeriőz- és internetes újságírás, valamint egy vizuális ismereteket oktató, kiadvány-esztétikai osztály. Az előadásokat és a gyakorlati órákat elsősorban a Sanoma Budapest újságírói, szerkesztői és művészeti vezetői tartják, de az iskola számít néhány külső, meghívott médiaszakemberre is.
A legígéretesebb hallgatóknak a Sanoma Budapest állást ajánl, de minden végzett újságíró-jelölt karrierjét nyomon követi. Minden további információ megtalálható a www.sanomabp.hu/mediaakademia oldalon, jelentkezési határidő: 2008. augusztus 20.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik