Pénzügy

Közös honlapon a szlovák-magyar munkaerőpiac

Háromnyelvű információs portállal segíti az EURES-T Danubius társulás azokat, akik a szlovák-magyar régióban kívánnak dolgozni. A honlap a foglalkoztatási jellemzők mellett a külföldi életkörülményekről, az aktuális jogszabályokról és a keresetekről is pontos tájékoztatást ad.

Az EURES-T Danubius internetes oldal a hasznos információkon kívül számos olyan linket is tartalmaz, amelyekre kattintva a munkakörülményekről, a foglalkoztatási jellemzőkről, a munkaerő-piaci folyamatokról, valamint a szociális és társadalombiztosítási kérdésekről is friss információkat kaphatnak a böngészők.

A szlovák és a magyar munkaügyi szervezet a szociális és társadalmi partnerek részvételével 2006-ban hozta létra az EURES-T társulást a határ két oldalán jelentkező foglalkoztatási problémák megoldása érdekében. A régióban az elmúlt években jelentős munkaerőmozgást tapasztaltak a szakemberek, így a partnerek ma már együttműködnek a munkaközvetítés, az álláshirdetések cseréjében, valamint a képzések összehangolásában is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik