Pénzügy

Szűcs Erika nem áll ki Monok mellett

admin
admin

2008. 06. 13. 11:35

A monoki megoldást nem támogatja a szociális és munkaügyi miniszter, a korábbi sajtóhírekkel ellentétben Szűcs Erika nem kötött semmilyen megállapodást a település polgármesterével. A szaktárca megoldásként további társadalmi párbeszédet sürget.

Az elmúlt héten néhány sajtóorgánum tényként közölte, hogy Szűcs Erika szociális és munkaügyi miniszter támogatásáról biztosította Szepessy Zsolt monoki polgármestert a rendszeres szociális segély kifizetését közmunkához, illetve a gyermekvédelmi támogatást az óvodába, iskolába járatáshoz kötő helyi rendeletekkel kapcsolatban – áll a minisztérium közleményében.

Szűcs Erika semmilyen megállapodást nem kötött a polgármesterrel, így nem valósak azok az állítások sem, amelyek valamiféle kormányzati támogatást vélnek a – valószínűsíthetően törvénysértő – rendeletek mellett. Tehát a monoki megoldást a miniszter nem támogatja.

Az a komplex problémakör – amelyet Monok és más települések, településszövetségek sajátosan próbálnak kezelni – természetesen az SZMM számára is ismeretes. A megoldáson a nyilatkozat szerint a szakértők hónapok óta dolgoznak, és csak széles körű társadalmi párbeszéd nyomán képzelhető el.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

A Piramis gameshow díszlete

Újabb furcsaság a TV2-n A Piramisban

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.