Pénzügy

A magyarok nem tartják stresszesnek a munkájukat

admin
admin

2008. 06. 12. 17:54

A magyarok sem érdekesnek, sem túlságosan stresszesnek nem tartják a munkájukat egy európai közvélemény-kutatás szerint - tájékoztatta az adatokból elemzést készítő Társadalomkutatási Intézet Zrt.

Az európai társadalmak 2007. évi összehasonlító vizsgálatában (European Social Survey) 19 ország, köztük Magyarország vett részt. A kutatók azt vizsgálták, hogy az emberek mennyire tartják munkájukat érdekesnek, illetve feszültségekkel telinek. A több mint 34 ezer megkérdezettnek egy nullától hatig terjedő skálán kellett értékelnie munkája érdekességét és stresszességét.

A felmérés szerint a magyaroknál -, akik átlagosan 4,18 pontot adtak az érdekességet firtató kérdésre – csak a lengyelek, az észtek, a bolgárok és az oroszok tartják a munkájukat unalmasabbnak. Összességében azonban elmondható: az európaiak úgy látják, érdekes a munkájuk (4,40 pont). Ez a leginkább a svájciakra jellemző, őket a listán a szlovének és a dánok követik. A közvélemény-kutatásból az is kiderült, hogy a magasabb iskolai végzettséggel rendelkezők több pontot adtak erre a kérdésre.

A magyarok nemcsak unalmasnak, hanem viszonylag stresszmentesnek is tartják munkájukat. Erről árulkodik a 2,84-es pontszám, ami alacsonyabb a 3,33-as átlagnál. A ciprusiak, a szlovákok és a bolgárok még ennyit sem stresszelnek; a munkájuk miatt Németországban, Finnországban, Svájcban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.