Pénzügy

Monokon dolgozni kell a segélyért

admin
admin

2008. 05. 27. 07:41

A családi pótlék legfeljebb három gyermekig járjon, a többi, megszületendő gyermek esetén adókedvezményt tartana jónak egyebek mellett a Szerencsi Többcélú Kistérségű Társulás. Monokon már meg kell dolgozni a szociális segélyért.

A szerencsi kistérség tizennyolc településének polgármestere írta alá 50 ezer, a térségben élő ember képviseletében az Önkormányzati kezdeményezés társadalmunk jobbá tétele érdekében című dokumentumot, amelyet hétfőn juttattak el az Országgyűlés elnökének. Az aláíró polgármesterek között ott volt Rónavölgyi Endréné, Szerencs MSZP-s országgyűlési képviselője is.

A petíció szerint rossz a jelenlegi családtámogatási rendszer, amely “felgyorsítja és egyre gerjeszti az alacsonyan szocializálódott tömegek népességnövekedését, amely megélhetési formává fejlesztette a gyermekszülést”.

A dokumentumot aláíró polgármesterek leszögezik azt is: a rendszeres szociális segélyezésre vonatkozó szabályokat “teljes egészében át kellene gondolni”, hozzátéve: a szociális segély legmagasabb összege és a minimálbér közötti különbség “a munka elkerülésére ösztönöz”.

A tizennyolc település polgármestere arra kéri az Országgyűlést, a kormányt, a minisztériumokat, hogy (…) szigorítsa az állam, illetőleg az önkormányzatok által nyújtott “ingyenes pénzhez jutás” – szociális és gyermekjóléti támogatások – feltételeit.

Ugyancsak hétfő hír, hogy közérdekű munkavégzéshez köti a szociális segély folyósítását a Heves megyei Ivád önkormányzata. A helyi szociális rendelet módosítása szerint a jövőben a folyósítás feltétele az is, hogy a segélyezett járassa iskolába a tanköteles gyermekét.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon már május 21-én döntés született arról, hogy munkához kötik a szociális segélyek folyósítását. Az ottani rendelet alapján közterületi feladatot kell ellátniuk az érintetteknek és szintén ellenőrzik, hogy járatják-e iskolába, óvodába gyermekeiket.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.