Pénzügy

Ingyenes képzés indul kezdő vállalkozóknak

A fiatal, kezdő vállalkozók május 16-áig jelentkezhetnek egy menedzsmentismereteket nyújtó képzésre. Az érdeklődők a Leonardo da Vinci Innováció Transzfer Program keretében sajátíthatják el a legfontosabb üzleti, adózási ismereteket – közölte a Budapesti Közgazdasági Politechnikum Alapítvány az MTI-vel.

A kelet-európaiak képzésére koncentráló Leonardo-program a fiatalokat segíti vállalkozásuk indításához. Gergely Gabriella, a Budapesti Közgazdasági Politechnikum trénere elmondta: a május 20-án induló háromnapos, ingyenes képzésen a résztvevők az elinduláshoz, a cég működtetéséhez kapnak gyakorlati információkat. Az alapítvány a programhoz az angol ifjúsági vállalkozóközpont, a Wandworth Youth Enterpise Centre vezette nemzetközi konzorcium magyar tagjaként kapcsolódott.

A programot az Európai Unió 400 ezer euróval támogatja, ebből Magyarországnak mintegy 170 ezer euró jut 2008-2009-ben. A képzések mellett a projektben egy internetes platformot is létrehoznak, ahol a regisztrált fiatal vállalkozók segítséget kapnak könyvelésük, adóbevallásuk elkészítéséhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik