Pénzügy

Újságíróképzés indul, csak romáknak

Roma újságíró-gyakornoki programot indít a Független Médiaközpont. Diplomás vagy felsőfokú oktatási intézményben tanuló roma fiatalok jelentkezését várják. A tanfolyam végén OKJ-s újságíró szakképesítés szerezhető, május 19-ig várják a jelentkezéseket.

A program két féléves, és az a célja, hogy felkészítse a tehetséges roma fiatalokat az újságírói pályára. A kurzus elméleti és gyakorlati felkészítésből áll: a több hónapos elméleti oktatás során nemcsak az újságírás alapjait sajátítják el a hallgatók, hanem a hozzá kapcsolódó politikatudományi, társadalmi, gazdasági, médiajogi és etikai ismereteket is. A gyakorlati oktatást magazinok, rádiók, televíziók, hírportálok szerkesztőségeiben tanulják majd meg, mentorok irányításával.

A képzés és a szakmai gyakorlat teljes napi lekötöttséget igényel a résztvevőktől, akik a program idejére tanulmányi hozzájárulásban részesülnek. A programra írásbeli és szóbeli felvételi vizsgával lehet bekerülni. A program várhatóan szeptember 1-jén indul.

A Független Médiaközpontban 1998 óta már 95 hallgató végezte el a roma újságíró tanfolyamot. Közülük ma már sokan dolgoznak riporterként, szerkesztőként, operatőrként – hívta fel a figyelmet a Roma Sajtóközpont.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik