Pénzügy

Világcégek csábítanak a debreceni állásbörzén

A Debreceni Egyetem 13. alkalommal jelentkező állásbörzéje lehetőséget kínál arra, hogy a hallgatók, a frissdiplomások és a diplomás munkanélküliek megismerjék a régió cégei által kínált lehetőségeket, valamint, hogy a vállalatok is megtalálják a számukra legmegfelelőbb jelölteket.

Az április 22-23-ai debreceni Universitas Állásbörze az egyetemi képzés szinte teljes területén információkat nyújt a munkaerőpiac kínálati oldaláról.

Mintegy 40 kiállító több mint ötezer hallgató érdeklődésére számít. A résztvevők között olyan nagy cégek is szerepelnek, mint az E.On, az IT Services, a TEVA Magyarország Zrt., a British Telecom vagy a National Instruments. Az állásbörze alkalmából avatják fel az Informatikai Kar korszerű E.On IS laborját is.

Bánfalvi Győző szervező elmondta, hogy a középtávú terveik között az állásbörze további bővítése, regionális súlyának növelése szerepel, valamint az egész térséget átölelő hatékony együttműködés kialakítása. “Az Észak-Alföld régió gyakorlatilag egységes munkaerőpiacnak tekinthető, így a börze a társadalmi mobilitás elősegítésében is jelentős szerepet játszhat” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik