Pénzügy

Startol a regionális Start-kártya

Átfogó kormányzati cselekvési terv készült a hátrányos helyzetű emberek munkához segítésére. Az Út a munkához program ösztönző, támogató és szigorító intézkedéseket is tartalmaz: például bevezetik a Start Régió kártyát, amely három éven át járulékmentességet biztosít a leghátrányosabb helyzetű kistérségekben élő álláskeresőknek – adta hírül az MTI.

Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Békéscsabán egy sajtótájékoztatón rámutatott, hogy hazánkban igen alacsony az aktivitási ráta, a foglalkoztatottság, egyre nagyobb az aktív munkavállalókra jutó inaktív személyek aránya. Ugyanakkor drasztikusan csökken az alacsony képzettségűek munkája iránti igény, és tovább nő a segélyből élők száma.

Ezen a negatív tendencián próbál változtatni az Út a munkához program, amelynek célcsoportja a gazdaságilag nem aktív lakosság, a nyilvántartott álláskeresők és a szociális segélyből élők. A program céljai között szerepel az érintett csoportok visszavezetése a munkaerőpiacra, a munkahelyteremtést támogató projektek bővítése és a feketemunka visszaszorítása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik