Pénzügy

Még nem rúgják ki a szolnoki papírgyár dolgozóit

Április vége helyett május utolsó napján jár le a dolgozók munkaszerződése a szolnoki papírgyárban, ahol március közepén leállt a termelés – közölte Ferencz Gábor, az igazgatóság elnöke. A haladékot azért kapta az üzem, mert a vezetőség egy új befektető érkezésében reménykedik.

„A 265 munkavállalót azért akarjuk még egy hónappal tovább egyben tartani, mert reális az esélye annak, hogy sikerül szakmai befektetőt találni vevőként” – mondta Ferencz Gábor. Az új tulajdonosról annyit lehet tudni, hogy egy európai vállalatról van szó.

Amennyiben mégis el kellene bocsátani a dolgozókat, az érdekképviselettel történt megállapodás szerint azok, akik a gyár 1995-ös újraindítása óta ott dolgoznak, 15 havi végkielégítésben részesülnek.

Az elnök március elején jelentette be, hogy a hónap közepén leállítja a termelést a szolnoki gyárában, a Mondi Business Paper Hungary Zrt. és a tulajdonos az egységet értékesíteni kívánja. A cég a piac telítettsége miatt kényszerült erre a lépésre. Ferencz Gábor már akkor jelezte, a gyár iránt több hazai és külföldi érdeklődő van, és április végéig 80 százalék esélyt ad arra, hogy sikerül szakmai befektetőt találni. A vevővel szemben egyetlen a kikötésük, irodakommunikációs papírokat nem állíthat elő Szolnokon.

Két évvel ezelőtt a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Top 50 című kiadvány szerint még a cég az Electrolux Lehel Kft. után a második helyen végzett a 35,7 milliárd forintos nettó árbevétele alapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik