Pénzügy

Munkáért és erőműért tüntetnek Szerencsen

Ma már bizonyossá vált, hogy bezárja kapuit a Szerencsi Cukorgyár, ám a jövőben a dolgozók egy részét a városban egy most épülő szalmatüzelésű erőmű alkalmazhatja. A helyi civil szervezetek – a cukorgyár szakszervezetével karöltve – az új ipari üzem létrejöttéért szimpátiatüntetést szerveznek pénteken.

A Szerencs és Környéke Fejlődéséért Egyesület, a Szerencsi Vállalkozói Klub Egyesület és a Szerencsi Cukorgyár Szakszervezeti Bizottsága több érvet is felsorol a FigyelőNetnek eljuttatott felhívásában az erőmű megépítése mellett. Többek között a közúti forgalom csökkenését, az agrártermelésen alapuló iparosodás fejlesztését, és a befektetők számára a kistérség vonzóbbá tételét tűzték zászlajukra a szervezők.

A szalmatüzelésű erőmű munkát, megélhetést adhat a mezőgazdasági termelőknek, de azoknak is, akik a cukorgyár bezárásával vesztették el az állásukat. Az erőmű a megújuló energiaforrások felhasználásával, agráripari fejlesztésekkel további munkahelyeket teremtene, és a helyi vállalkozók, vállalkozások is lehetőséget kapnának a beruházásokban való részvételre.

A szimpátiatüntetést április 11-én, pénteken 14 órakor tartja a három szervezet Szerencsen, a cukorgyárral szemközti parkolóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik