Pénzügy

Költenek a cégek képzésre?

Felmérés indul a munkáltatók képzési gyakorlatáról. A készítők arra kíváncsiak, hogy mennyire tartják fontosnak a vállalatok a munkatársaik, dolgozóik oktatását és továbbképzését, illetve a versenyképességi stratégiájukban hol foglal ez helyet.

Magyarországon először készül online, önkéntes részvételen alapuló kutatás a témában. A DGS Global Research és a LifeLong Learning Magyarország Alapítvány együttműködésében készülő felmérés hiánypótló a maga nemében.

A magyarországi oktatás területét számtalan szakértő és szervezet vizsgálta már, de a kérdések többnyire csak az oktatási intézményekre – legyenek azok akár közoktatási, szakképző, felsőoktatási intézmények vagy felnőttképzési szervezetek –, illetve a képzések résztvevőire terjedtek ki. A munkáltatók képzési sajátosságait azonban még a nem igazán vizsgálták eddig.

A felmérés készítői tehát arra keresik a választ, hogy foglalkoznak-e a munkáltatók versenyképességük megőrzése érdekében az alkalmazottak képeztetésével, frissítik-e az elavuló tudásukat, illetve milyen eszközöket, módszereket, forrásokat használnak ehhez. Az is fontos kérdés, hogy a vállalatok vezetői milyen alapon választanak képző intézményt, és az élethosszig tartó tanulás valóban elvárás-e a munkahelyeken.

Konferencia az eredményekről

A kutatás lezárását követően az elemzést a résztvevők térítésmentesen megkapják. Az tanulmány a munkáltatók és a HR-szakemberek számára is alapvető információkat nyújt, hiszen összehasonlítási alapot ad ahhoz, hogy saját képzési gyakorlatuk hol tart másokhoz képest. Az oktatási piac szereplői számára szintén hasznos lehet, hiszen kiderülhet, hogy a több ezer oktatással foglalkozó cég és szervezet közül melyeket preferálják a munkáltatók.

A vállalatvezetők és a HR-szakemberek május 14-én, a Kempinski Hotel Corvinusban megrendezésre kerülő I. Országos HR Benchmark Konferencián ismerhetik meg a főbb adatokat, míg a szélesebb nyilvánosság a Világgazdaság május 14-i számában megjelenő összefoglalóból tájékozódhat.

A kérdőív a DGS Global Research honlapján tölthető ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik