Pénzügy

Nem rúgnak ki több közszolgát

Nem tervez újabb elbocsátást a kormány a közszférában ebben az évben, az idei 3000 fős létszámcsökkentés a tavaly megkezdett leépítések 2008-ra áthúzódó hatása – tájékoztatta közleményben az MTI-t a Kormányszóvivői Iroda. A nyilatkozattal a Magyar Nemzet állítását - miszerint az idén újabb 3000 közszolga elbocsátást tervezi a kabinet - cáfolták.

A közlemény nyomatékosítja: 2006-ban és 2007-ben megtörtént a közszférában a szükséges létszám-racionalizálás. A Pénzügyminisztérium honlapján olvasható a konvergenciaprogram, amely tartalmazza a közszféra létszámcsökkentésével kapcsolatos információkat. „A költségvetési szektor létszámleépítésének áthúzódó hatása némileg érzékelhető lesz még 2008-ban is”, illetve „2008-ra (…) további 3 ezer fős csökkenés prognosztizálható” – idézték a konvergenciaprogramot.

A közszféra létszáma jelenleg hozzávetőlegesen 730 ezer fő, ami a 2003-as évhez viszonyítva 90 ezer fős, a 2006. év végén foglalkoztatottak számához képest pedig 50 ezer fős csökkenést jelent – áll a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik