Pénzügy

Anyákból vállalkozók

Az anyaság és a dolgozó nő szerepe közötti konfliktus feloldását jelentheti egy rugalmas időbeosztású munka, például egy vállalkozás indítása. A kismamák elhelyezkedési gondjaira hívja fel a figyelmet az idén tavasszal induló VANDA (Vállalkozó Nők, Dolgozó Anyák) nevű program, amely a munkába visszatérni kívánó kisgyerekes anyukákat segíti támogatott képzésével.

A VANDA egy 7 hónapos program, amely megpróbálja erre felkészíteni a vállalkozó szellemű anyákat. A képzések között szerepel a vállalkozási és pályázatkészítés-projektmenedzsment, mentálhigiénés szolgáltatás, amelyen szó lesz a női szerepekről, a női archetípusokról, a családi és munkahelyi szerepek összeegyeztetéséről, és még stílustanácsadáson is rész vehetnek az érdeklődők. A „tananyag” ezzel a közelgő életformaváltás nehézségeinek kiküszöbölésére is felkészíti a kismamákat.

A távoktatás és a bébiszitter garantált

A kisgyermeküket otthon nevelő, anyasági ellátásban részesülő szülőket saját időbeosztásban végezhető tanulási forma várja: a távoktatás – akár két etetés között is – gyors és egyéni tanulást biztosít számukra. A személyes konzultációk alatt pedig, míg a mama például projektmenedzsmentet tanul, szakképzett gyermekfelügyelők vigyáznak majd a kicsikre.

A program elsősorban azon kisgyerekes szülők jelentkezését várja, akikben már megérett egy életképes vállalkozás gondolata, vagy már el is indultak a megvalósítása felé. A képzést novemberben egy saját vállalkozásindítási, illetve fejlesztési elképzelés alapján összeállított üzleti terv fogja zárni.

A képzésre – amely az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány támogatásával jött létre – a jelentkezési határidő 2008. április 21. További információ és a jelentkezési lap a Tempus Közalapítvány honlapjáról tölthető le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik