Pénzügy

Büntethető lenne a munkahelyi zaklatás

admin
admin

2008. 03. 27. 07:31

Semmilyen jogszabály nem ösztönzi a hazai foglalkoztatókat a munkahelyi szexuális zaklatás kiküszöbölésére, ezért törvénymódosítást javasol az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) – írta a Világgazdaság.

A zaklatás “hatályos törvényi tényállása” szinte lehetetlenné teszi az ilyen ügyekben az eredményes eljárást – nyilatkozta a lapnak Demeter Judit, az EBH elnöke. A zaklatás során az elkövetőnek kell bizonyítania, hogy nem tanúsított olyan magatartást, amely ellenséges, megszégyenítő másra nézve. A valóságban viszont a hatóság feladata a bizonyítékok, tanúvallomások beszerzése.

Ami az EBH számára nehézséget jelent, hogy nem a zaklatóval szemben folytat le eljárást, hanem például az intézmény vagy a gazdasági társaság munkáltatói jogokat gyakorló vezetőjével szemben.

A hatóság szerint enyhítene a helyzeten, ha egy törvénymódosítással az esélyegyenlőségi tervek kötelező elemévé válna az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos eljárási rend kialakítása – írta a Világgazdaság.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.