Pénzügy

Munkaügyi ellenőrzést tartottak a BKV-nál

A főváros tömegközlekedését meghatározó paraméterkönyvet Demszky Gábor főpolgármester mára rendelte meg. Az eddigi tervezetében 9-10 – a szakszervezetek számítása szerint 20 – százalékos járatritkításra tettek javaslatot. Ha nem vonják vissza a 6 milliárd forint megtakarítást hozó paraméterkönyvet, a BKV-s érdekképviseletek április 7-ére félnapos sztrájkot terveznek.

Bejelentés érkezett vasárnap az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőséghez (OMFF), hogy a paraméterkönyv elkészítése érdekében körülbelül 12 embert rendelt be rendkívüli munkavégzésre a forgalomszervezési osztályra Balogh Zsolt, a BKV Zrt. vezérigazgató-helyettese. Ezért munkaügyi ellenőrök vizsgálták meg az Akácfa utcai székházat – hangzott el az m1 híradójában vasárnap este.

Az MTI érdeklődésére a BKV közleményt küldött vasárnap este, amely szerint a munkaügyi ellenőrök – akik reggel 9 és 10 óra között tartottak ellenőrzést – egyetlen beosztott munkatársat sem találtak a székházban, így semmilyen szabálytalanság nem történt.

A közlemény szerint a BKV Zrt.-hez az OMMF-től nem jutott el semmilyen hivatalos jegyzőkönyv a vasárnapi ellenőrzésről, „de mivel nem tudunk szabálytalanságról, így nem is vár semmit a társaság”. A dokumentum azt is hangsúlyozza, hogy a paraméterkönyv véglegesítésének munkálatai jelenleg is tartanak, „hiszen a BKV Zrt. számára fontos, hogy megalapozott, az utasok számára a lehető legkedvezőbb paraméterkönyv készüljön el”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik