Pénzügy

A helyüket kereső diplomásoknak

admin
admin

2008. 03. 21. 12:22

A Helykereső, a fiatal diplomások állásajánló kiadványa évente kétszer jelenik meg. A munkaerőpiac igényeinek figyelembe vételével a pályakezdők és a vállalatok egymásra találását hivatott segíteni. A magazin a célirányos terjesztés érdekében műszaki, gazdasági és egészségügyi mutációban készül, illetve egy szakemberekből álló csapat roadshow-val járja az országot a fiatalok széleskörűbb tájékoztatásáért.

A vállalatok számára fontos, hogy a szükséges képzettség mellett a jelentkező rendelkezzen a munkakör betöltéséhez és a későbbi fejlődéshez szükséges kompetenciákkal, tehát személyiségét tekintve is valami pluszt nyújtson. Egy állásinterjún részt vevő jelölt kellő felkészültség és előzetes tájékozódás hiányában sokszor nem tud ezeknek a feltételeknek megfelelni. Ebben a felkészülésben nyújt segítséget a Helykereső karrierkiadvány.

A könyvben nemcsak állásajánlatok szerepelnek, hanem az álláskeresés egész procedúrájára igyekszik felkészíteni és hasznos tanácsokkal ellátni az olvasót. Az évente kétszer megjelenő Helykereső magazin a pályakezdő frissdiplomásoknak szól, amely – a munkaerő-piaci igények alapján – az álláskeresőket és a vállalatokat hozza közelebb egymáshoz. Találhatunk benne az önéletrajz és a motivációs levél írása mellett nemzetközi és hazai nagyvállalatok hozzáértő HR-szakembereivel készített interjúkat.

Az egyéniséget keresik a vállalatok

A hazai munkaerő-piaci keresletről Gálvölgyi Ildikónak, a Helykereső főszerkesztőjének az a véleménye, hogy szakképzett, idegen nyelvet beszélni tudó szakemberre mindig szükség van. Ez azonban nem feltételezi azt, hogy minden frissen végzett pályakezdő diplomás a saját szakmájában tud majd elhelyezkedni. Egyszerre van jelen a piacon az a sok olyan pályakezdő fiatal, akiknek nem versenyképes a diplomája, és ott vannak azok a nagyvállalatok, amelyek a képzettség, a nyelvtudás és a személyiség szempontjából is a legmegfelelőbb munkaerőt kívánják alkalmazni. Ha kereslet és kínálat nem találkozik, munkanélküliség keletkezik, miközben a munkaerő kínálat is jelen van a piacon – mondta a főszerkesztő.

Félidejéhez érkezett az utazó tanácsadó-szolgálat

További helyszínek

március 25.: Széchenyi István Egyetem, Győr
április 15.: Kecskeméti Főiskola
április 22.: Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Tatabánya
április 29.: Dunaújvárosi Főiskola

A Helykereső magazin főként a felsőoktatási intézmények tanulmányi osztályain és az állásbörzéken található meg. A szakszerű tanácsadást, illetve a pályakezdőkkel való személyes kapcsolattartást is fontosnak tartják a kiadvány készítői. Ezért indult útjára – immár negyedik alkalommal – a Helykereső Roadshow, amely követi a nagyobb egyetemek és főiskolák állásbörzéit. Az ellátogató végzős vagy frissen végzett diplomás fiatalok itt első kézből kapnak információt többek között a karrierépítésről, a kapcsolatépítési technikákról vagy az állásinterjúra való felkészülésről.

A roadshow-val március elejétől folyamatosan találkozhattak az érdeklődők. A program szakmai felkészültségéről a tanácsadói szakma képviselői, valamint az Állami Foglalkoztatási Szolgálat előadói gondoskodnak. A részvétel feltétele egy ingyenes regisztráció a Helykereső honlapján, amellyel még ajándékokat is lehet nyerni.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Hódmezõvásárhely, 2017. május 26.
Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezetõ miniszter érkezik a hódmezõvásárhelyi polgármesteri hivatalhoz 2017. május 26-án. Orbán Viktor a Modern városok program keretében látogatott el Hódmezõvásárhelyre, ahol Almási István (Fidesz-KDNP) polgármesterrel aláírja a kormány és Hódmezõvásárhely közötti együttmûködési megállapodást.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Orbán a fejét veheti Lázárnak

Reka Bucsi speaks to the audience after being awarded the Audi Short Film Award during the awards ceremony of the 68th edition of the Berlinale film festival on February 24, 2018 in Berlin. / AFP PHOTO / Tobias SCHWARZ
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.