Pénzügy

Álláslehetőségek diplomatáknak

A gazdasági tárca Európa 15 nagyvárosába keres külgazdasági szakdiplomatákat és asszisztenseket. Az állásokra március 31-ig lehet pályázni. A felhívást ma tették közzé.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) Barcelonába, Bécsbe, Brüsszelbe, Bukarestbe, Düsseldorfba, Hágába, Londonba, Moszkvába, Münchenbe, Pozsonyba, Stockholmba, Stuttgartba, Szófiába, Varsóba és Zürichbe keres szakembereket. Külgazdasági szakdiplomaták, vezető külgazdasági szakdiplomaták és nem diplomata személyzethez tartozó külgazdasági asszisztensek jelentkezését várják – írja az MTI.

A kiírás szerint a külgazdasági szakdiplomata fő feladata egyebek mellett a magyar áru- és szolgáltatásexport növelésének, piacra jutásuk megkönnyítésének segítése, a vállalati érdekek hatékony képviselete, a cégek információs igényeinek kielégítése. Emellett – az ITD Hungary-vel együttműködve – vállalati programokat kell szerveznie, kapcsolatokat teremtenie a magyar exportőrök és az adott ország cégei között. Hatékonyan kell képviselnie a diplomatának a kormány tőkebefektetésekre vonatkozó politikáját, fel kell kutatnia a potenciális külhoni befektetőket, valamint a magyar vállalatokat kell segítenie a külföldi lehetőségek megtalálásában.

A szakdiplomata feladata az is, hogy tartsa a kapcsolatot a fogadó ország üzleti életének meghatározó személyiségeivel, szakmai szövetségekkel, intézményekkel és vállalatokkal. Fontos, hogy a kedvező Magyarország-kép kialakítában is kimagasló eredményeket érjen el.

A pályázat benyújtási határideje március 31. További információ az ITD Hungary honlapján olvasható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik