Pénzügy

Természettudományos tárggyal bővülhet az érettségi

admin
admin

2008. 03. 07. 13:49

Az oktatási tárca támogatja Pálinkás József javaslatát, amely szerint egy természettudományos tárgyból kötelező lenne az érettségi vizsga. Hiller István szakminiszter úgy számolt, hogy a javaslat 2012-2013-ban válhat valóra. Mint mondta, összhangban van a tárca szándékaival, hogy lépéseket tegyenek az integrált természettudományos oktatás felé – adta hírül az MTI.

Az Új Tudás, Új Iskola program egyik pillére részeként az Oktatási és Kulturális Minisztérium hatékonyabbá szeretné tenni a természettudományok oktatását, s korszerűbb szemléletű, a diákok számára használható tananyagokat, új módszereket, eszközöket szeretne a természettudományokat oktató tanárok kezébe adni. Ez szorosan kapcsolódik a felsőoktatásban történt változáshoz, miszerint a műszaki, informatikai és természettudományos képzésekre felvehető hallgatók számát megemelték.

A tervek között szerepel az is, hogy a szakmai szervezetekkel közösen programot indítsanak a természettudományos műveltség népszerűsítésére. E célra 2009-ben és 2010-ben 200-200 millió forintot fordítanának uniós forrásokból. A miniszter leszögezte: semmiképpen sem kívánják csökkenteni a természettudományos tárgyak óraszámait.

Pálinkás József fideszes politikus a közelmúltban előterjesztett javaslatát az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottsága konszenzussal fogadta el. Eszerint megvizsgálják egy természettudományos tárgy kötelező érettségi tárggyá tételét, illetve az integrált oktatás lehetőségét az iskolákban. Pálinkás József akkor reményét fejezte ki, hogy kezdeményezése 3-4 éven belül megvalósulhat.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.