Pénzügy

Szegedi hallgató tarolt a TézEUszon

admin
admin

2008. 03. 06. 18:40

Lezárult a Külügyminisztérium és az EUvonal 2007 őszén indult országos tanulmányi versenye, a TézEUsz 2011. Az első helyezett Kovács Endre Miklós lett, a Szegedi Tudományegyetem végzős hallgatója, aki a lisszaboni stratégiával kapcsolatos kihívásokról írt esszét.

A TézEUsz 2011 – Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű tanulmányi verseny döntőjét tegnap tartották az Eötvös Loránd Tudományegyetem Európai Tanulmányi Központjában. A 2007 szeptemberében meghirdetett háromfordulós verseny második fordulójából a Budapesti Corvinus Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola, a Debreceni Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem és a Miskolci Egyetem diákjai jutottak tovább a döntőbe.

A díjazottak

A szakmai zsűri döntése alapján a Tézeusz 2011 nyertesei:

1. Kovács Endre Miklós (Szegedi Tudományegye- tem)
2., 3. és 4. holtversenyben: Halmos Judit (Budapesti Gazdasági Főiskola), Makai Edit (Debreceni Egyetem) és Sasvári Dávid (Budapesti Gazdasági Főiskola)
5. Potvorszki Gábor (Miskolci Egyetem)

Az első 5 helyezett – a pénzjutalmon felül – egy brüsszeli tanulmányúton vehet részt áprilisban. Az út során a diákok találkozhatnak az Európai Bizottság és hazánk EU-képviseletének munkatársaival, illetve európai parlamenti képviselőkkel. A díjakat Horváthné dr. Fekszi Márta, a Külügyminisztérium államtitkára adta át a diákoknak. „Célunk, hogy az EU-elnökség közös üggyé váljon: akkor a világ hat hónapig ránk figyel. Ez lehetőséget ad az Európai Unió jövőjével kapcsolatos alternatívák széles körű hazai vitájára – ezt a célt szolgálta a TézEUsz 2011 is” – tette hozzá az államtitkár.

A zsűri elnöke Iván Gábor szakállamtitkár volt, a Külügyminisztérium európai igazgatója. „A verseny fórumot biztosított a diákok számára, hogy nagy jelentőségű közéleti kérdésekben nyilatkozhassanak meg. A fiatalok bebizonyították, hogy számíthatunk aktivitásukra és kreatív gondolkodásukra” – mondta Iván Gábor.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. augusztus 18.
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Bayer Zsolt írónak, újságírónak, szerkesztőnek, a Magyar Hírlap munkatársának az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából a Pesti Vigadó dísztermében tartott ünnepségen 2016. augusztus 18-án.
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.